Hlavní výhody:
- Vždy nejnižší cena
- Dostupné ve všech zařízeních
- Pohodlné čtení
FOTO MAFRA – RADEK CIHLA
Ingredience:400 g hladké pšeničné mouky, 100 g hladké žitné mouky, 120 g medu, 160 g moučkového cukru, 60 g hery, 2 vejce, 1 lžička sody, 1 lžička skořice, mletý fenykl, anýz, hřebíček, pomerančová kůra
Mouku smícháme se sodou a příchutěmi. V misce utřeme vejce s cukrem, přilijeme rozpuštěný tuk a vlahý med a promícháme. Potom pomalu vléváme do mouky a zpracováváme hladké tuhé těsto. Den nebo dva je necháme v chladu odpočívat, pak vyválíme asi 3 mm silnou placku a vykrajujeme tvary. Na plechu perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 200 stupních dorůžova. Zdobíme loupanými mandlemi (před pečením) nebo bílkovou polevou. Perníčky se musí dobře rozležet, aby změkly, proto je připravujeme několik týdnů předem. Při dobrém skladování vydrží i několik měsíců.
Tento článek vyšel v deníku Lidové noviny
Pokud si ho chcete přečíst, můžete si zakoupit toto vydání (včetně příloh) v digitální podobě rychle přes SMS nebo si zakoupit digitální předplatné, aby vám už nic neuniklo. Prohlédněte si také naší nabídku tištěného předplatného nebo akční balíčky.
Tento článek vyšel v deníku Lidové noviny
Digitální vydání | Tištěné noviny | |||
---|---|---|---|---|
Jedno vydání18 Kčza aktuální vydání nebo dle výběru z archivu | Předplatné19 Kčza první měsíc, pak za 380 Kč měsíčně | PŘEDPLATNÉ 95 Kč | PŘEDPLATNÉ 169 Kč | |
Čtení hned teď | * | * | * | |
Noviny každý den | * | * | ||
Čtení na tabletech, PC a telefonech | * | * | * | |
Přístup ke všem magazínům LN | * | * | ||
Přístup do archivu Archiv je k dispozici od 17.8.2009 | * | * | ||
Doručení do vaší schránky do 7:30 | * | * | ||
Věrnostní program |
* | |||
Chci jedno vydání | Chci digi předplatné | Chci předplatné | Chci předplatné |
Pro objednávku předplatného je nutné se zaregistrovat. Následně budete přesměrování na stránku s rekapitulací objednávky, kde je možné si Vaše údaje zkontrolovat či případně změnit.
Příloha se servisem z realitního trhu (novinky, zajímavé projekty, manažerské změny…)
Příloha o školství a vzdělávání na českém trhu
Stylový inspirativní magazín o životním stylu, kariéře, módě, umění a cestování
Rozšířené ekonomické čtení o byznysu, velká témata, rozhovory, analýzy
Populární magazín s TV programem, rozhovory s osobnostmi, unikátní reportáže, originální témata
Sobotní tématické přílohy věnující se aktuálnímu dění, současnému myšlení, kultuře a umění
Nejstarší vycházející noviny v ČR, již od roku 1893.
Každý den názory na politiku a ekonomiku od předních komentátorů.
Rozhovory a publicistika na víkend s týdenním programem.
Pravidelné víkendové přílohy - Orientace a Relax.
Digitální vydání zdarma
a slevy na MOBIL.cz.
šéfredaktor
ředitel redakce
vedoucí rubriky Názory
vedoucí rubriky Domov a Byznys
vedoucí rubriky Svět
vedoucí rubriky Kultura
vedoucí přílohy Akademie
vedoucí rubriky Orientace
vedoucí přílohy Medicína&věda
vedoucí přílohy Relax
vedoucí magazínu Pátek LN
vedoucí magazínu Esprit LN
vedoucí seriálů Lidových novin